Kilpailijoille

Kisakirje

Aikataulut

Perjantain lähtolistat

Lauantain lähtölistat C ja D

Sunnuntain lähtölista E

Gambler lähtölista

Snooker lähtölista

Luvassa on todellista agilityurheilun juhlaa kun ensimmäiset viralliset GAMES-suomenmestaruudet ja avoin suomenmestaruus ratkotaan Vierumäen urheiluopiston alueella 12.-14.7.2019. Kilpailut järjestetään kahdella hiekkatekonurmikentällä.

Vierumäellä on tarjolla loistavat lenkkeilymaastot sekä valtavasti muita aktiviteetteja agilityn oheen kisaajille ja vaikka koko perheelle.

Games suomenmestaruudet

Snookerin suomenmestaruudesta kisataan lauantaina 13.7.2019 ja Gamblerin sunnuntaina 14.7.2019. Games -mestaruus ratkeaa näiden ratojen yhteenlaskettujen tulosten perusteella.

Saavutettu pistetulos ja aika ratkaisevat Snooker- ja Gamblersuomenmestaruudet ko. kilpailumuodon radalla. Mikäli useampi koirakko päätyy tuloksissa samaan pistemäärään ja samaan suoritusaikaan, koirakot jakavat sijoituksen tai kilpailun johtavan ylituomarin päätöksellä sijoitus voidaan ratkaista uusintaradalla. Kunkin suomenmestaruuden ratkaisemisesta on aina järjestettävä uusinta. Uusintaradan suoritukset eivät vaikuta koirakon tulokseen, niillä ratkaistaan vain sijoitukset.

GAMES-suomenmestaruus ratkaistaan sijoituspisteiden mukaan. Pienimmät yhteissijoituspisteet saanut koirakko voittaa oman kokoluokkansa suomenmestaruuden. Jos sijoituspisteet ovat samat, voittaa jommassakummassa kisassa korkeimman sijoituspisteen saanut koirakko. Jos nämäkin sijoituspisteet ovat samat, voittaa korkeimmat yhteispisteet saanut koirakko.

Tuomarina GAMES-kilpailuissa toimii Lee Gibson.

Games SM joukkuekilpailu

GAMES-SM joukkuekilpailuun ei tarvitse erikseen ilmoittautua vaan siihen osallistuvat automaattisesti kaikki seurat tai rotuyhdistykset, joilla on vähintään 3 osallistujaa sekä Snooker- että Gambler- kilpailuissa.

Joukkueen tulokseen lasketaan jokaisen joukkueen (=seuran tai rotuyhdistyksen) kolmen parhaan koirakon tulokset sekä Snooker- että Gambler- radalta. Joukkuekilpailussa ei koiria jaotella säkäluokkiin, vaan kolme parasta tarkoittaa kolmea eniten pisteitä kerännyttä koirakkoa riippumatta säkäluokasta.

Avoimet suomenmestaruudet

Avoimet suomenmestaruudet ratkotaan sunnuntaina 14.7.2019. AVO-SM-finaaliin karsitaan osallistujat viikonlopun neljältä agility- ja yhdeltä hyppyradalta siten, että finaaliin pääsee kustakin kilpailusta 1-luokan voittaja, 2-luokan kaksi parasta ja 3-luokasta kolme parasta. Mikäli sijoittuneella on jo aiemmasta kisasta osallistumisoikeus finaaliin ei paikka siirry seuraavalle. Avointa suomenmestaruutta voivat tavoitella kaikki koirakot, joilla on osallistumisoikeus virallisiin kilpailuihin.

Tuomarina AVO-SM-finaalissa toimii Ritva Herrala.

Viralliset kilpailut

Perjantaina kisataan yksi agility- ja yksi hyppyrata kaikille luokille, lauantaina kaksi agilityrataa kaikille luokille ja sunnuntaina yksi agilityrata.

Tuomareina viikonlopun radoilla toimivat Johanna Nyberg, Marja Lahikainen ja Anne Savioja.